Usi frigorifice

Cauti usi frigorifice? Cele mai ieftine usi frigorifice in raport calitate-pret din Romania le gasiti doar pe Frigo Industry. Contacteaza-ne acum!

Usile frigorifice sunt utilizate pentru inchiderea etansa a spatiilor frigorifice si pentru izolarea optima a incaperilor de depozitare (camere frigorifice) care necesita o temperatura constanta in permanenta.

Caracteristici:

 • conforme normelor in vigoare pentru industria alimentara;
 • inchidere cu cheie la exterior;
 • protectie “om inauntru” la interior;
 • izolatie spuma poliuretanica rigida (caracteristici similare cu panourile termoizolante);
 • rama din aluminiu alimentar pentru ranforsarea foii de usa;
 • prinderea tocului se realizeaza cu sisteme speciale pentru a evita formarea de punti termice;
 • toc din PVC dur ranforsat la interior cu lemn de esenta tare;
 • usile pentru temperaturi negative sunt prevazute cu rezistenta pentru incalzirea tocului, protejata la pardoseala printr-un prag de inox;
 • etansarea se face cu doua garnituri din cauciuc special cu rezistenta termica si mecanica foarte buna (una de contur si una de prag).

Usile frigorifice vin in intampinarea tuturor nevoilor de izolatie termica datorita diferitelor materiale utilizate la fabricarea usilor si a diferitelor grosimi de materiale izolatoare folosite.

Usi frigorifice pe balamale

Acest tip de usa culisanta este realizata pentru a putea fi utilizata la camere frigorifice cu temperaturi de 0°C. Confectionata din tabla de otel cu grosimea de 0,6 mm, standard vopsita in alb RAL 9010 (optional si in alte culori) sustinuta de o structura din PVC atent studiata pentru a rezista si la temperaturi scazute.

Usile pe balamale sunt dotate cu un nou sistem de feronerie ce permite reglarea pe verticala, realizata prin actionarea directa a axului intern al balamalei, obtinanduse astfel un reglaj al usii foarte simplu si rapid. Usa standard este dotata cu un maner de deschidere montat lateral. La cerere, acest sistem poate fi inlocuit de un maner anti-panica pentru interiorul usii si un maner extern dotat cu broasca si cheie.

Usi frigorifice culisante

Usa culisanta este realizata pentru a putea fi utilizata la camere frigorifice cu temperaturi de 0°C. Confectionata din tabla de otel cu grosimea de 0,6 mm, standard vopsita in alb RAL 9010 (optional si in alte culori) sustinuta de o structura din PVC atent studiata pentru a rezista si la temperaturi scazute.

Acest tip de usa poate fi executat si in varianta inox (AISI 304). Tocul usii este prevazut cu ramforsare interne pentru aplicarea diferitelor accesorii si realizat dintr-un profil PVC care prin concetia sa permita ascunderea tuturor elementelor de fixare pe panou sau zid.

Perdele PVC

Au fost concepute pentru a separa spatii de lucru cu diferente de temperatura nu foarte mari sau pentru imiedicarea iesirii aerului rece dintr-o camera frigorifica in momentul deschiderii usii. Disponibile, in functie de latimea si grosimea fasiilor, in doua variante:

 • 200 mm / 2 mm cu o suprapunere a fasiilor de 50 mm;
 • 300 mm / 3 mm cu o suprapunere a fasiilor de 100 mm.

Bariere de aer

Barierele de aer sunt concepute pentru a fi instalate deasupra oricarui tip de usa frigorifica. Compuse dintr-o carcasa metalica care contine o serie de deflectoare ce distribuie un jet puternic de aer pe toata suprafata usii deschise. In functie de volumul de aer necesar pot fi montate unul, doua sau mai multe electroventilatoare elicoidale cu o putere nominala de 0.56 KW (0.75 CP). Jetul de aer obtinut formeaza o perdea care separa interiorul camerei frigorifice de exteriorul acesteia, eliminand in acest fel, aproape integral, dispersia aerului rece odata cu deschiderea usii.

Flip-Flap

Acest model de usa a fost proiectat pentru a separa incaperi cu trafic intens de persoane. Este realizata dintr-o structura portanta din aluminiu cu fetele din tabla zincata vopsita culoarea portocalie in cazul modelului standard sau optional in alte culori, din otel inox, sau din PVC. Pentru toate variantele, tocul este realizat din otel inox satinat.

Usi Ghilotina

Acest model de usa a fost realizat pentru a permite deschiderea pe verticala in cazul incaperilor unde spatiul pentru culisarea laterala este insuficient. Indiferent de categoria sau varianta usii, izolatia este constituita din spuma poliuretanica cu densitatea de 40 kg/m3. Usile frigorifice sunt impartite in trei categorii:

 • pentru conservare (5 / 15°C) – grosime 60 mm;
 • pentru refrigerare (0 °C) – grosime 95 mm;
 • pentru temperaturi negative (pana la – 30 °C) – grosime 115 mm.

Pentru mai multe detalii si oferte, va rugam sa ne contactati telefonic!

Galerie foto: